Photo Rating Website
Index basen Oti Basen Kolna Ball gif Baju baj
bakterie cewki moczowej

aaaaHamster95 - Grzegorz Komar fotografia podrozeaaaa

Temat: Bercik Wielki i jego stado czyli Ośmioświń
O piwie dla świnki pierwszy raz słyszę, ale w końcu to jakby ziarno w płynie . Na problemy z pęcherzem przydałby się Bercikowi sok z żurawin albo same żurawiny. Bardzo dobrze robią, także ludziom, przy zapaleniu dróg moczowych. Mają dużo witaminy C, pomagają w zapobieganiu i leczeniu kamicy nerkowej, pomagają wypłukiwać bakterie z pęcherza i cewki moczowej.
http://www.magazyndomowy.pl/zurawina-dobra-na-wszystko/
Źródło: swinkimorskie.eu/forum/viewtopic.php?t=5



Temat: bromergon, owu i II faza..
" />
">Staramy się o Maluszka od dwóch lat.. Mam 31 lat..
Wyniki męża są w porządku...
Jedynie ma enteroccocus fecalis (średni wzrost nie dający żadnych objawów klinicznych przeleczony antybiotykiem)
Czy ja mogę się zarazić tą bakterią?

Moje wyniki hormonów są prawidłowe, prl też już w normie... ( stale łykam bromergon - 2x1/2 i duphaston od 14-23 dc ), hsg też prawidłowe.. ( mam po nim odczekać 3 cykle, czy czasem "nie zaskoczy")
Po bromergonie skrócił mi się cykl z 27-28 dni do 25-26...
Z owulacją w 9 lub 10 dniu.. ( potwierdzoną testem owulacyjnym) i 16stodniową drugą fazą...

Czy bromergon może skracać cykl?
Czy tak wczesna owu może być "pełnowartościowa"?
Czy druga faza może być tak długa?
Czy nie powinnam być stymulowana?

Dziękuję za odpowiedź i pozdrawiam serdecznie..
Ta bakteria obecna w nasieniu najprawdopodobniej pochodzi z cewki moczowej i nie stanowi problemu a co do skracania cyklu to tak może być ale w mojej opinii warto tutaj po 2 latach rozważyc postępowania bardziej intensywane np stymulację a może nawet IUI Z poważaniem JD
Źródło: nasz-bocian.pl/phpbbforum/viewtopic.php?t=34125


Temat: kłopoty z pęcherzem
" />Szanowny Panie Doktorze!

Jestem w 10 tygodniu ciąży i od kilku dni odczuwam dolegliwosci ze strony układu moczowego (częstomocz, lekkie pieczenie cewki moczowej). Zrobiłam oczywiscie analize moczu, ale wyniki nie wskazują na jakąs infekcję, bakterie nieliczne, jedynie liczne szczawiany. Czy przy utrzymujacych sie dolegliwosciach powinnam powtórzyć badanie moczu? Jakie leki można ewentualnie przyjmować przy lekkiej infekcji (Urosept?)?
Dodam jeszcze, ze zawsze miałam tendencję do infekcji pecherza i zwykle pomagał mi Furagin.
Serdecznie dziękuje za odpowiedź.
Źródło: nasz-bocian.pl/phpbbforum/viewtopic.php?t=6676


Temat: Jakie badania można jeszcze wykonać?
" />co do wpływu na parametry nasienie bakterii to tutaj trudno wyreowkoac wartość posiewów nasienia jest mizeran z prostego powodu przy braku objawów klinicznych najczecsiej sa to bakterie które pochodza nie z jadra a z cewki moczowej Kiedy IUI myślę że najpierw warto wykonac jeszce jedno badanie jeżeli jest podobne to można już wdrożyć to leczenie Z poważaniem JD
Źródło: nasz-bocian.pl/phpbbforum/viewtopic.php?t=71214


Temat: Kiedy kolejna ciąża po poronieniu
" />Witam serdecznie! W połowie lutego 2004 straciłam dziecko w 7 tygodniu ciąży. Zrobiłam kilka badań na choroby odzwierzęce, cytomegalię, chlamydię. Wszystko wyszło ujemne. Nie robiła badań hormonów, gdyż mój ginekolog stwierdził że po pierwszym poronieniu nie jest to konieczne. Miałam od czasu poronienia 4 miesiączki. Cykle są dosyć regularne, faza lutealna wydłużyła się od 10 do 12 dni. Bardzo chciałabym spróbować z kolejną ciążą, tylko zastanawiam się czy to jeszcze nie za wcześnie. Bardzo nie chciałabym przeżywać kolejny raz podobnej historii. Po za tym mój nąż ostatnio miał problemy z bakteriami na prąciu. W wymazach wyszedł gronkowiec. Przeszedł dwie kuracje antybiotykowe i na razie jest spokój. Nie wiem czy te bakterie mogą być również w jego nasieniu? Jutro zobimy jeszcze jeden wymaz z cewki moczowej dla pewności. Czy jeśli wymaz wyjdzie pozytywny a mąż nie ma żadnych objawów, typu swędzenie i pieczenie, to mimo wszystko możemy zacząć starania o dziecko? Bardzo proszę o radę.
Pozdrawiam serdecznie!
Źródło: nasz-bocian.pl/phpbbforum/viewtopic.php?t=19518


Temat: Słaba morfologia plemników
" />13 % plemników o prawidłowej morfologii jest wynikiem granicznym ( norma wg Krugera 14 %) więc nie jest to zły wynik Moim zdaniem nie ma konieczności ( oczywiście w przypadku braku objawów klinicznych ) kontynuować antybiotykoterapię . Bakterie w nasieniu sa bardzo często obecne jest to wynikiem ich obecności w cewce moczowej Z poważaniem JD
Źródło: nasz-bocian.pl/phpbbforum/viewtopic.php?t=52721


Temat: Co z tymi plemnikami?
" />No i już po wizycie. Pan dr. niesłychanie miły. Jego zdaniem moje wyniki są ok. (np. 5dc. TSH 4.799mU/l norma 0.35-4.94, estradiol w okolicy owu 106 pg/ml norma 49-427;PRL w 21 d.c 26,1 ng/ml norma 2,0-45,0; po MTC 239,0; PROG 17,28 nmol/l norma 15,0 - 115,0 miom skromnym zdaniem to coś nie tak z owu. i może jakaś niedoczynność tarczycy, ale może się mylę) natomiast wziął się za męża. Zlecił mu posiew nasienia (choć przy pierwszym badaniu nic nie było), zaniepokoiły go leukocyty i makrofagi a poza tym kazał wykonać wymaz z cewki moczowej w kierunku obecności bakterii Ureoplasma, Mycoplasma i Chlamydia. Pojęcia nie mam co to za bakterie zwłaszcza te dwie pierwsze . Najgorsze jest to jak się przeprowadza wymaz z cewki, choć lekarz dopusza samodzielne pobranie wymazu i w laboratorium też mi powiedziamo że można to zrobić samemu. Szkoda że nie widziałyście miny męża gdy mu mówiłam jak to badanie wygląda . No ale powiedział że je zrobi. Natomiast mnie pan dr. zalecił test PCT Po tym wszystkim zobaczymy co dalej. Oprócz kilku pacjentek byli też panowie (samodzielnie) i jedna para, więc prawdą jest że dr zajmuje się także panami. Pozdrawiam cieplutko w ten deszczowy dzień - Agnieszka.
Źródło: nasz-bocian.pl/phpbbforum/viewtopic.php?t=21713


Temat: UCISK MACICY NA MOCZOWODY-POMOCY
" />Agnieszka ja dokładnie miałam taki sam przypadek jak Twój. Dostałam obfitego lecz krótkotrwałego krwawienia. Dokładnie mnie przebadali i stwierdzili, ze to nie z kanału szyjki lecz z cewki moczowej, która jes bardzo wrażliwa. Szyjka była ok i nic złego sie nie działo. U mnie w posiewie moczu wyszła bakteria e-coli. Często miewam bóle pęcherza i zapewne dlatego to krwawienie się pojawiło. Teraz już ustąpiło, ale mam założony pesar na szyjkę.
Źródło: nasz-bocian.pl/phpbbforum/viewtopic.php?t=25691


Temat: Posiew wymazu z cewki moczowej
" />Witam Panie doktorze.
Właśnie odebraliśmy wyniki posiewu wymazu z cewki moczowej męża.

Grzybów drożdzopodobnych -nie wyhodowano.
Organizmy:
1.STAPHYLOCOCCUS SPECIES Wzrost. Poj.
2.ENTEROCOCCUS SPECIES Wzrost. Poj.
Czy Poj. oznacza pojedyńcze?? czy należy to leczyć? czy skoro te bakterie są u męża mnie również grożą? Nadmienię że przygotowujemy się do ICSI i to dla nas ważne.
Dziękuję
Źródło: nasz-bocian.pl/phpbbforum/viewtopic.php?t=56662


Temat: Gronkowce koagulazoujemne...
" />Wynik posiewu nasienia mojego męża:

"Gronkowce koagulazoujemne (+)
Wyizolowane bakterie stanowią prawdopodobnie zanieczyszczenie pochodzące z okolicy ujścia cewki moczowej."

Mamy nadzieję podejść w czerwcu do ICSI.
Czy ten wynik nas dyskwalifikuje?


Dziękuję serdecznie.
Źródło: nasz-bocian.pl/phpbbforum/viewtopic.php?t=37312


Temat: NERKI???
Jeżeli pozostałe parametry moczu są w porządku (tzn. nie ma dużej ilości leukocytów, białka, test na azotyny jest ujemny) to być może są to bakterie spłukane po prostu ze skóry lub z dolnego odcinka cewki moczowej. Dlatego do badania ogólnego najlepiej przygotowywać się jak do posiewu. A swoją drogą w laboratorium w którym pracowałam, kierowniczka (specjalista II st. analityki klinicznej) wprowadziła zasadę, że nawet jeżeli przy oglądaniu osadu moczu widać jakieś bakterie, to nie wpisywało się tego na wyniku, chyba że było tego naprawdę dużo. Było chyba za dużo problemów z interpretacją takich wyników.
Ale USG warto oczywiście zrobić.
Pozdrawiam
Źródło: mamo-tato.pl/phpbb3/viewtopic.php?t=2784


Temat: Do lek.wet. P. Jarka - mocz
mam tu wyniki badania moczu kota. Kot ma wyszyta cewke moczowa - niedawno, jakis tydzien temu mial wyjety cewnik.
Color: LT. YELLOW
GLU: NG
BIL: NG
KET* TRACE
SG: >=1.030
BLO* LARGE
pH 6.5
PRO* 100 mg/dL
URO 0.2 E.U./dl
NIT: NG
LEU* TRACE

Nabłonki: nl. pj wpw.
Krwinki białe: 8-12 wpw.
Krwnki czerwone: ~25 św. wpw.
~10 wyług. wpw.
Skł min.: pj. bakterie


czy te wyniki sa bardzo złe?
Źródło: krakvet.pl/forum/viewtopic.php?t=2008


Temat: uczulenie na człowieka
hmmm ztego co wiem to zapalenie pecharza moczowego jest wogole nazywane 'choroba miesiaca miodowego' i bierze sie z mechanicznego (i przez to dochodzi do zakazenia bakteryjnego)podrazninia cewki moczowej podczas stosunku i lekarze zalaceja krotka abstynencje lub zmina pozycji....

ja sama czasem to lapie, bez wzgledu na wspolzycie - i zawsze dostaje furagin i moim lekarze zawsze mi powtarzali, ze to jest bakteryjne
Źródło: atopowe-zapalenie.pl/forum/viewtopic.php?t=1115


Temat: MYCOPLASMA HOMINIS
" />zeby wykryc ta bakterie trzeba zrobic wymaz ( z szyjki lub cewki) lub z moczu, w kierunku mycoplasmy i ureaplasmy, to jest jedno badanie, u mnie koszt 35 zł. U FRYDY to samo kosztuje 60 zł
w zwykłym wymazie plazmy nie wychodzą
Źródło: nasz-bocian.pl/phpbbforum/viewtopic.php?t=47727



Hamster95 - Grzegorz Komar fotografia podroze

Designed By Royalty-Free.Org